Olen kyllästynyt syömään pelkkää kanaa, nuudeleita, tonnikalaa ja riisiä. Haluan vaihtelua, haluan oppia kokkaamaan. Osaan jo jonkun verran kokata, mutten arkena jaksa nähdä vaivaa ruuan eteen. Tähän haluan muutoksen. Tässä blogissa käyn läpi vaiheitani keittiössä, opettelen tekemään klassikkoruokia ja koetan myös hieman oudommat ruuat (Graalin maljana olkoon vaikka sianpääsyltty, olen aina halunnut tehdä ja syödä sitä). Ei kai tästä sen enempää.

Minä olen 24-vuotias opiskelija, jolla kesätöiden johdosta on taas rahaa laittaa ruokaa. Mitä tässä sen enempää jaarittelemaan, ruuasta tänne ollaan tultu lätisemään.

Tein eilen sian sisäfileettä uunissa, ohjeen siihen sain Hesarin verkkosivuilta. Aluksi pesin fileen (aika tarkkaan 600-grammaisen, sitä ohje pyysi) puhtaaksi marinadista ja kuivasin sen (marinoimatonta fileettä en minä ainakaan usein löydä ja jos löydä, on hintakin aivan järjetön). Ripottelin fileen pintaan suolaa ja mustapippuri noin teelusikallisen molempia. Tämän jälkeen sekoitin lasissa yhteen soijakastiketta, sinappia (Auran punaista), oliiviöljyä ja hunajaa ruokalusikallisen kutakin ja sivelin lihan päälle. Sen jälkeen uuniin uunivuoassa puoleksi tunniksi 175-asteeseen kypsymään, paistoaika voi olla pidempikin, sillä reseptissä painotettiin että lihan tulisi olla erityisen kypsää. Tällä välin tein lihaliemen lihaliemikuutiosta. Kun liha oli valmista, kaasin vuokaan purkin ruokakermaa ja noin desin lihalientä ja annoin olla uunissa vielä viitisen minuuttia.

Ihan alkuun lihaliemen olisi pitänyt olla stydimpää kuin mitä itse tein (keittelin varmaan likemmäs litran jostain kumman syystä) ja sitä olisi saanut olla vähemmän kastikkeena. Puolidesiä kunnollista lientä olisi toiminut hyvin. Muuten ruuassa ei ollut mitään valittamista, ei ainakaan minun standardeillani. Lihan kanssa tarjoilin keitettyjä perunoita, yksinkertaista ja hyvää.

Tänään illalla ajattelin tehdä Boeuf Lyonnaisea (ei muuten ole mitään käryä mitä tuo mahtaa tarkoittaa) pakastimesta lojuvasta naudan keittolihapaloista, reseptin löysin MTV3.fi:stä. Siihen asti morommoro.