Vietin eilen melko huonounista yötä ja koska en muuta keksinyt, aloin katsella YouTubesta Jamie Oliverin kokkausvideoita. Olen suuri pastan (ja muutenkin italialaisen ruuan) ystävä joten Jamien itsetehty tagliatelle säväytti, ja niinpä tänään oli ohjelmassa pastan veivaaminen itse.

Jamien ohje oli melkoisen yksinkertainen, 100g jauhoja ja yksi kananmuna per syöjä. Tämän luulisi muistavan ilman muistiin kirjoitettua reseptiä. Aineet heitetään tehosekoittimeen ja pyöritetään kunnes kone "rohisee." Sitten koitetaan taikinaa, jos se on kostea, lisätään jauhoja ja pyöritetään; pastan pitäisi tulla koneesta kuin leivän murusina. Tämän jälkeen otetaan taikina työalustalle, vaivataan nopeasti kasaan ja valmistaudutaan veivaamaan taikinaa pastakoneen läpi.

Pastakoneen käyttö on amatöörille (tai ainakin minulle) hankalaa mutta kyllä siihenkin tuntuu tottuvan melko nopeasti, ja kun saa laitteen käyttöön jonkinlaisen otteen, syntyy pasta kädenkäänteessä. Sitten pastaa vain veivataan nyt niin kuin kuuluukin, en tunne olevani kauhen pätevä neuvomaan muita miten pastakonetta käytetään, eikä siinä laitteessa kyllä kovin montaa eri mahdollisuutta olekaan. Pastasta voi veivauksen jälkeen tehdä sitten mieleistänsä, itse tein tagliatellea Jamien innoittamana.

Katsokaa kun Jamie tekee, en minä jaksa kaikkea selittää kun videokin löytyy: http://www.youtube.com/watch?v=C0XVDpPBHho

Kun sain pastan valmiiksi, pilkoin parsakaalin huiput irti ja keitin pastan kera (vedessä luonnollisesti suolaa ja oliiviöljyä). Nopea keitto (pari minuuttia) ja valmis. Annokseen parsapastan päälle maun mukaan suolaa, pippuria, parmesania ja oliiviöljyä.

Itselläni taisi jäädä hieman jauhoista vajaaksi tuo pasta mutta muuten se oli oikein hyvää. Parsan, parmesaanin ja oliiviöljyn kanssa tosin kyllä söisi vaikka pikkukiviä joten eipä sen pastankaan silloin tarvitse niin hääviä olla. Ehkä tässä jonakin päivänä koitan uudelleen tuota pastantekoa, raportoin asiasta sitten.

Ciao!